رفتن به مطلب

آموزش پایگاه داده MySql


پست های پیشنهاد شده

mysql.png

در این بخش قصد داریم تا کار با پایگاه داده MySQL را به شما آموخته و سپس با اتصال آنها به صفحات PHP ، در عمل ذخیره و بازیابی اطلاعات را به صورت تحت وب ، انجام دهیم .

این بخش شما لیست زیر می باشد :

  1. مقدمه آموزش MySQL
  2. ساختار دستوری MySQL
  3. مرجع زبان MySQL

  • امتیاز 26
لینک به ارسال

معرفی زبان MySql :

MySQL یک سرور پایگاه داده اپن سورس است که همانند SQL Server برای نگهداری و کار با داده ها استفاده می شود .

MySQL محبوب ترین پایگاه داده اپن سورس است و یکی از دلایل این محبوبیت سازگاری کامل با سرور PHP است .

طراحان سایت های PHP ، می توانند به راحتی از MySQL برای نگهداری و کار با داده ، تحت وب استفاده نمایند .

این سرور همانند SQL Server ، از دستورات ساختار یافته زبان SQL استفاده می نماید و تفاوتی بین دستورات آنها وجود ندارد .

اجزای زبان MySQL :

می دانید که پایگاه داده برای دسته بندی و نگهداری اطلاعات به کار می رود . MySQL هم یک پایگاه داده است و همانند SQL Server از اجزای ساده ای تشکیل شده است که عبارتند از : جدول ، رکورد ، فیلد و ... .

یک پایگاه داده می تواند تعداد زیادی جدول را در خود جای دهد . هر جدول برای نگهداری و دسته بندی گروهی از اطلاعات استفاده می شود .

برای مثال فرض کنید که در یک دانشگاه می خواهید نام ، نام خانوادگی ، شماره دانشجویی و رشته تحصیلی دانشجویان را ذخیره نمایید . برای این منظور باید یک جدول ( Table ) در پایگاه داده خود ( Database ) ایجاد نمایید که چهار ستون اصلی به نام فیلد ( Field ) برای نگهداری 4 خصوصیت هر دانشجو داشته باشد . سپس اطلاعات دانشجویان را وارد نمایید . اطلاعات هر دانشجو در یک سطر مخصوص به خود به نام رکورد ( Record ) ذخیره می شوند . سپس می توانید به اطلاعات هر دانشجو دسترسی داشته باشید .

جدولی که در بالا راجع به آن صحبت کردیم ، چیزی شبیه جدول زیر می باشد . در این جدول هر ستون ( Field ) دارای یک عنوان است که همان نام فیلد است و اطلاعات هر دانشجو هم به ترتیب در یک سطر قرار گرفته است . جدول هم دارای یک نام برای خود است که به وسیله آن امکان دسترسی به جدول در سطح برنامه وجود دارد .

از این جدول در طول آموزش MySQL ، به عنوان مثال استفاده خواهیم کرد .

Student Table

Student ID Name Family Major

41252214 Ahmad ahmadi Hard Ware

10724113 Ehsan ehsani Soft Ware

10254861 Zahra ahraie Hard Ware

27365187 Sahar sahari Soft Ware

گفتیم که هر پایگاه داده می توانید تعداد زیادی جدول داشته باشد . اما به پایگاه داده ای که تنها یک جدول دارد ، Flat File می گویند که ساده ترین نوع پایگاه داده است و کار با آن بسیار راحت .

جستجو در پایگاه داده با Query :

یکی دیگر از اجزاری مهم یک پایگاه داده ، جستجوگر یا Query است .

هر Query یک قطعه کد به زبان SQL است ، که برای جستجو جدول و استخراج اطلاعات مورد نیاز استفاده می شود .

برای مثال در جدول فرضی پایگاه داده دانشگاه ، می خواهیم به دنبال اطلاعات گروه خاصی از دانشجویان بپردازیم . مثلا دانشجویانی که نام آنها Ali بوده و یا رشته تحصیلی آنها نرم افزار است . در MySQL برای این منظور از Query استفاده می شود .

هر Query در هنگام اجرا جدول تعیین شده برای آن را جستجو کرده و اطلاعات مورد نیاز را استخراج و در خروجی نمایش می دهد .

برای درک بهتر یک مثال عملی می زنیم . قطعه کد زیر یک Query ساده است که نام دانشجویان موجود در جدول Student Table که در بالا به شما نمایش داده ایم را استخراج کرده و در خروجی به ما نمایش می دهد :

Untitled-1.jpg

در بخش بعدی به آموزش نحوه نصب و اجرای MySQL بر روی کامپیوتر می پردازیم .

  • امتیاز 20
لینک به ارسال

نصب و راه اندازی بر روی ویندوز

MySQL را از کجا تهیه کنیم و به چه نرم افزاری نیاز د اریم ؟

همانطور که می دانید PHP و MySQL ، نرم افزارهای اپن سورس هستند و به صورت رایگان در اختیار همه قرار دارند . بنابراین برای تهیه آنها نگران نباشید . چندین منبع مناسب وجود دارند که شما به راحتی می توانید نرم افزار MySQL را از آنجا دانلود کرده و بر روی کامپیوتر خود نصب نمایید .

  1. سایت رسمی MySQL : از طریق سایت رسمی MySQL به آدرس www.mysql.com/downloadsهمواره می توانید آخرین ورژن این نرم افزار را دانلود و نصب نمایید . اما ما در بخش آموزش MySQL می خواهیم یک برنامه اپن سورس دیگه را به شما معرفی نماییم که به عنوان یک سرور قدرتمند برای PHP و MySQL بر روی ویندوز است .
  2. دانلود نرم افزار wampserver : نرم افزار wampserver یک سرور قدرتمند برای اجرای PHP و MySQL تحت ویندوز است . شما به وسیله این نرم افزار به راحتی می توانید فایل های PHP را بر روی ویندوز خود به صورت localhost یا آفلاین اجرا نمایید . نرم افزار wampserver را می توانید از سایت رسمی این برنامه به صورت رایگان دانلود نمایید . همچنین این نرم افزار بر روی سرور های دانلود فارسی نیز برای دانلود قرار دارد . پس از دانلود این نرم افزار که حجمی حدود 25 مگابایت دارد ، می توانید آن را به راحتی و در عرض چند دقیقه بر روی ویندوز خود نصب نمایید .

پس از نصب نرم افزار wampserver بر روی ویندوز و اجرای آن ، این برنامه یک منوی ساده را همانند شکل زیر در اختیار شما قرار می دهد :

نکته : اگر منوی زیر را در نوار taskbar ویندوز داشته باشید و برنامه wampserver را بر روی مرورگر باز کند ، آنگاه این برنامه به صورت کامل و درست بر روی ویندوز شما نصب شده است .

post-52-0-92689300-1337411167_thumb.gif

نرم افزار wampserver برای کار با PHP و MySQL است . از قسمت phpMyAdmin می توانید برای تنظیم برنامه و ایجاد پایگاه داده های MySQL استفاده نمایید . در صورت کلیک بر روی قسمت phpMyAdmin ، برنامه در مرورگر پیش فرض ویندوز باز می شود و نمای کلی زیر را دارد :

post-52-0-65435900-1337411434_thumb.gif

از قسمت Database می توانید برای ایجاد ، مشاهده و تغییر پایگاه های داده MySQL موجود بر روی کامپیوتر خود استفاده نمایید .

در درس بعدی به آموزش نحوه ایجاد و مدیریت پایگاه های داده MySQL بر روی ویندوز خواهیم پرداخت .

  • امتیاز 15
لینک به ارسال
  • 1 ماه بعد...

ایجاد یک پایگاه داده جدید در MySQL :

پس از اینکه برنامه wampserver را بر روی کامپیوتر خود نصب کرده و سپس به صورت موفقیت آمیز بر روی کامپیوترتان اجرا شد ، برای شروع کار باید یک پایگاه داده بر روی سرور خود ایجاد نمایید . می دانید که پایگاه داده یک فایل بزرگ برای ذخیره سازی دادها است و پس از ایجاد آن می توانید به تعداد نیاز ، جدول ( Table ) در آن ایجاد نموده و اطلاعات خود را دسته بندی نمایید . برای ایجاد یک پایگاه داده جدید در MySQL ، در صفحه اصلی قسمت phpAdmin برنامه wampserver ، بر روی گزینه Databases کلیک نمایید . یک صفحه جدید باز می شود . در قسمت Create new database که در تصویر زیر نمایش داده شده است ، می توانید یک پایگاه داده جدید ایجاد نمایید .

post-52-0-48704500-1340120667_thumb.gif

برای این منظور نام پایگاه داده مورد نظر خود که بایستی یکتا و غیر تکراری باشد ، را در کادر متن وارد نموده و بر روی گزینه Create کلیک نمایید . در این حالت یک پایگاه داده جدید بر روی سرور ایجاد شده و نام آن در لیست پایگاه داده های موجود بر روی کامپیوتر شما اضافه می شود .

post-52-0-66220000-1340120709_thumb.gif

حذف یک پایگاه داده MySQL در wampserver :

ممکن است زمانی بخواهید یک پایگاه داده ایجاد شده بر روی کامپیوتر خود را حذف نمایید . برای این منظور باید پایگاه داده مورد نظر را از لیست پایگاه داده های موجود بر روی کامپیوتر خود همانند تصویر بالا ، انتخاب نموده و بر روی گزینه Drop کلیک نمایید . در این حالت پایگاه داده مورد نظر و کلیه اطلاعات درون آن حذف خواهند شد .

ایجاد یک جدول جدید در پایگاه داده MySQL :

پس از اینکه یک پایگاه داده را همانطور که در ارسال قبل نشان دادیم ، ایجاد نمودید ، باید جدول یا جدول های مورد نظر خود را در آن ایجاد نمایید تا بتوانید اطلاعات خود را در آن ذخیره نمایید . در نظر داشته باشید که محدودیت خاصی برای تعداد جدول هایی که می خواهید در یک پایگاه دداده ایجاد نمایید ، وجود ندارد . برای ایجاد یک جدول جدید در پایگاه داده MySQL ، بر روی نام پایگاه داده مورد نظر در لیست پایگاه داده های موجود در کامپیوتر خود کلیک نمایید . با این کلیک وارد یک صفحه جدید به نام Structure می شوید که کادری مانند کادر زیر را به شما نمایش می دهد :

post-52-0-81760200-1340120819_thumb.gif

نام مورد نظر خود برای جدول را که بایستی منحصر به فرد و غیر تکراری باشد ، باید در کادر متن وارد نمایید . سپس تعداد فیلدها ( Fileds ) که نیاز دارید جدول داشته باشد را در کادر Number of Columns وارد می نمایید . برای مثال اگر می خواهید جدول شما سه ستون یا فیلد داشته باشد ، عدد 3 را وارد نمایید . پس از وارد نمودن نام و تعداد ستون ، بر روی گزینه Go کلیک کنید . با انجام این کار برنامه یک پنجره جدید برای ویرایش و تعیین نوع داده ای فیلدهای جدول ، همانند تصویر زیر به شما نمایش می دهد : نکته : در تصویر زیر نام جدول را Student و تعداد فیلد های آن را 3 عدد تعیین نموده ایم .

post-52-0-83608200-1340120858_thumb.gif

توضیح هر یک از موارد جدول Structure :

1 . قسمت Column : در قسمت اول از طراحی یک جدول در MySQL در برنامه wampserver ، توسط خاصیت Column نام مورد نظر خود برای فیلد را تعیین می کنیم . در تصویر بالا گفتیم که جدول ما 3 فیلد یا ستون خواهد داشت . بنابراین 3 کادر متن وجود دارد که به ترتیب به وسیله آنها نام فیلد های جدول را تعیین می کنیم .

2 . قسمت Type : در قسمت Type نوع داده ای فیلد مورد نظر را تعیین می کنیم . برای مثال نوع داده ای برای فیلد نام TEXT و یا نوع داده ای برای تاریخ DATE خواهد بود .

3 . قسمت Lenght/Values : در قسمت Lenght/Values ، می توانید حداکثر سایز و یا تعداد کاراکترهای یک فیلد متنی را تعیین نمایید . برای مثال فرض کنید که نوع داده ای یک فیلد را از نوع VARCHAR یا کاراکتر تعیین می کنیم . در این صورت چنانچه در این کادر ، عدد 30 را وارد نماییم ، برنامه حداکثر 30 کاراکتر را برای ذخیره در این فیلد قبول می کند . به عبارت دیگر به وسیله این خاصیت می توانیم ، حداکثر سایز یک متغیر را تعیین نماییم .

4 . قسمت Default : در قسمت Default ، می توانید یک مقدار متناسب با نوع داده ای فیلد را به عنوان مقدار پیش فرض برای آن تعیین نمایید . برای مثال فرض کنید برای فیلد جنسیت ، مقدار پیش فرض Male را تعیین می کنیم . در برنامه هر بار کاربر ، بر روی این فیلد کلیک نماید و یا یک رکورد جدید را ایجاد نماید ، در این فیلد مقدار پیش فرض Male قرار می گیرد . شما می توانید در صورت نیاز ، این مقدار پیش فرض را به مقدار دلخواه خود تغییر دهید .

5 . قسمت Null : در قسمت Null ، شما یک گزینه دارید . چنانچه این گزینه را تیک بزنید ، کاربر می تواند این فیلد را بدون وارد نمودن مقدار و به صورت خالی رها نماید . در حالت پیش فرض این امکان وجود ندارد و کاربر حتما بایستی مقداری را در فیلد وارد نماید . معمولا این گزینه برای فیلدهای غیر ضروری فعال می شود .

6 . قسمت AUTO_INCRESMENT : در قسمت AUTO_INCRESMENT ، نیز یک گزینه دارید ، که برای د اده های عددی استفاده می شود . چنانچه این گزینه را علامت بزنید ، مقدار فیلد به ازای ایجاد هر رکورد جدید ، به صورت اتوماتیک یک واحد افزایش می یابد . این گزینه در حالت پیش فرض ، غیر فعال است .

7 . قسمت COMMENT : به وسیله قسمت COMMENT می توانید یک توضیح درباره فیلد و اطلاعاتی که می خواهید در آن ذخیره نمایید ، بنویسید . این قسمت هیچ کاربرد عملی ندارد و فقط برای استفاده طراحان ایجاد شده است .

ایجاد جدول نهایی :

پس ار اینکه فیلد های مورد نظر خود را در جدول ایجاد نموده و خصوصیات لازم آنها را تعیین نمودید ، برای ایجاد جدول ، دکمه Enter را بزنید .

در این حالت برنامه جدول را ایجاد نموده و شما را به صفحه ویرایش جدول هدایت می کند .

  • امتیاز 14
لینک به ارسال

اتصال به پایگاه داده در MySQL با دستور Connect :

معمولا در طراحی وب ، برای اتصال و کار با پایگاه داده های MySQL ، از زبان و دستورات PHP استفاده می شود . در این بخش قصد داریم تا به وسیله کدهای PHP ، نحوه اتصال به یک پایگاه داده موجود بر روی سرور را به شما آموزش دهیم . قبل از اینکه بتوانید به اطلاعات یک پایگاه داده دسترسی داشته و آنها را ویرایش نمایید ، بایستی یک اتصال یا Connection به پایگاه داده ایجاد نمایید .

در PHP این کار با استفاده از دستور Connect انجام می شود . دستور Connect برای این منظور به چند پارامتر اصلی نیاز دارد که در ساختار زیر به بررسی آنها می پردازیم . ساختار کلی تعریف و استفاده از دستور Connect برای اتصال به یک پایگاه داده MySQL در PHP به صورت زیر است :

< ? php

mysql_connect ( servername , username , password ) ;

; ?

مثال : mysql_connect ( " localhost " , " NESTED " , " Est1391 " ) ;

?>

در زیر به توضیح هر یک از پارامترها و نحوه استفاده از آنها می پردازیم :

server name : این پارامتر نام سروری که پایگاه داده بر روی آن قرار داشته و می خواهیم به آن متصل شویم را تعیین می کند .این پارامتر اختیاری بوده و مقدار پیش فرض آن "localhost:3306" است .

username : این پارامتر نام کاربری ( User Name ) ی که شما به وسیله آن به سرور وارد می شوید را تعیین می کند . مقدار پیش فرض آن ، نام کاربری است که پروسس سرور را در اختیار دارد .

password : این پارامتر رمز عبور لازم برای وررد و اتصال به سرور را تعیین می کند .مقدار پیش فرض این پارمتر " " است .

پس از اینکه شما را با پارامترهای لازم دستور Connect آشنا کردیم ، در یک مثال عملی نحوه استفاده از این دستور را نشان داده ایم .

مثال : در مثال زیر با استفاده از دستور Connect به یک پایگاه داده متصل شده ایم . این اتصال را در یک متغیر به نام My_Connection ذخیره کرده ایم و پس از اجرای دستور ، موفقیت اتصال و یا عدم موفقیت در اتصال را به وسیله یک دستور if چک کرده ایم . در صورتی که اتصال موفقیت آمیز نبوده باشد ، برنامه یک پیام هشدار را به کاربر نمایش می دهد :

< ? php

$My_Connection = mysql_connect ( " localhost " , " NESTED " , " Est1391 " ) ;

if ( ! $My_Connection )

{

die( ' Could not connect : ' . mysql_error( ) ) ;

}

// some code

? >

بستن یک اتصال به پایگاه داده - دستور Close :

پس از اینکه به یک پایگاه داده متصل شده و عملیات داده ای خود را انجام دادید ، در نهایت باید Connection خود را با پایگاه داده ، ببندید . البته Connection ، پس از پایان یافتن اسکریپت PHP به صورت اتوماتیک بسته می شود ، ولی برای بسته شدن آن قبل از پایان اسکریپت PHP ، از دستور Close استفاده می شود . شکل کلی استفاده از این دستور را در مثال عملی زیر نمایش داده ایم . توجه داشته باشید که بستن Connection برای بالا رفتن امنیت داده ای و عدم استفاده دیگران است .

مثال : در مثال عملی زیر ، ابتدا به یک پایگاه داده MySQL اتصال ایجاد کرده و در پایان عملیات اسکریپت ، اتصال را به وسیله دستور Close بسته ایم :

< ? php

$My_Connection = mysql_connect ( " localhost " , " NESTED " , " Est1391 " ) ;

if ( ! $My_Connection )

{

die( ' Could not connect : ' . mysql_error( ) ) ;

}

// some code

mysql_close ( $My_Connection ) ;

? >

  • امتیاز 14
لینک به ارسال

استخراج اطلاعات مورد نیاز از پایگاه داده با دستور Select :

در کار با پایگاه داده ، نیاز دارید تا اطلاعات خاصی را از یک یا چند جدول استخراج کرده و آنها را در خروجی نمایش دهید . برای مثال فرض کنید در جدول اطلاعات دانشجویان در دانشگاه ، قصد دارید تا نام و نام خانوادگی دانشجویان را استخراج کرده و در یک جدول خروجی ، نمایش دهید .

از دستور Select برای انتخاب و استخراج اطلاعات مورد نیاز از پایگاه داده در MySQL استفاده می شود .

شکل کلی استفاده از دستور Select به صورت زیر است :

Select نام ستون يا ستون های مورد نظر

From نام جدول

مثال : Select Name , Family

From Students

توضیح Syntax : مثالی که در جدول Syntax آورده ایم ، ستون یا فیلد های Name و Family را از جدول Student استخراج می کند .

ساختار بالا ، نحوه نوشتن دستور Select را نشان داده است . اما برای اینکه هر دستور Select در MySQL و صفحات PHP اجرا شوند ، باید از تابع ( ) mysql_query استفاده نماییم . این تابع دستور SQL را دریافت کرده وآن را اجرا می نماید .

در مثال های عملی زیر نحوه استفاده از این تابع را نمایش داده ایم .

مثال های عملی کار با دستور Select در MySQL :

برای درک بهتر نحوه کار با دستور Select ، استفاده از این دستور را در چند مثال عملی به شما نشان داده ایم :

مثال شماره 1 : در مثال زیر با استفاده از یک دستور Select ، کلیه اطلاعات موجود در جدول Student را استخراج کرده ایم . سپس به استفاده از یک حلقه ، اطلاعات تمام رکوردها را در خروجی نمایش داده ایم :

نکته : استفاده از * همراه با دستور Select باعث انتخاب کلیه فیلدهای یک جدول می شود .

کد :

<?php

$con = mysql_connect("localhost","NESTED","abc123");

if (!$con)

{

die('Could not connect: ' . mysql_error());

}

mysql_select_db("my_db", $con);

$result = mysql_query("SELECT * FROM Student");

while($row = mysql_fetch_array($result))

{

echo $row['FirstName'] . " " . $row['LastName'];

echo "<br />";

}

mysql_close($con);

?>

خروجی :

Ahamd  Rezaee

Ehsan Amiri

Zahra Hoseini

Sahar Ahmadi

همانطور که در خروجی مثال مشاهده می کنید ، دستور Select اطلاعات کلیه فیلدهای جدول Student را استخراج و نمایش داده است . نکته ای که وجود داره اینه که این اطلاعات هیچ ساختار بندی نمایش مثل جدول ندارند و به صورت ساده نمایش داده شده اند . در مثال بعدی به شما نشان می دهیم ، چگونه اطلاعات خروجی را در صفحات PHP در یک جدول منظم نمایش دهید .

  • امتیاز 14
لینک به ارسال
  • 7 ماه بعد...

دستور Insert Into :

از این دستور در My SQL برای اضافه کردن اطلاعات یک رکورد جدید به جدول مورد نظرتان در پایگاه داده استفاده میشود. اطلاعات رکورد جدید میتواند از قبل توسط طراح صفحه تعیین شده باشد و یا از یک فرم ورود اطلاعات دریافت گردد. در دستور Insert Into مقادیر فیلدهای رکورد جدیدی را که می خواهیم به جدول وارد کنیم را به ترتیب در پرانتز مقابل عبارت values در دستور Insert Into قرار میدهیم. شکل کلی دستورInsert Into بصورت زیر است :

< ? php

INSERT INTO table_name

VALUES ( value1 , value2 , value3 ,... ) ;

? >

مثال : INSERT INTO Student

VALUES ( "Ali" , "Rezaee" , 22 )

شکل دیگر نوشتن دستور Insert Into :

دستور Insert Into را می توان به شکل دیگری نیز نوشت. در این حالت نام فیلدهای مورد نظرمان که می خواهیم مقادیر در آنها وارد شوند را به ترتیب در پرانتز جلوی نام جدول تعیین میکنیم. در این حالت مقادیر بصورت متناظر وارد فیلدهای تعیین شده وارد شده و بایستی تعداد فیلدها و مقادیر یکسان باشند. شکل کلی حالت دوم دستور Select Into بصورت زیر است :

< ? php

INSERT INTO table_name ( Column 1 , Column 2 , Column 3 , ... )

VALUES ( value1 , value2 , value3 ,... ) ;

? >

مثال : INSERT INTO Student ( Name , Family , Age )

VALUES ( "Ali" , "Rezaee" , 22 )

مثال عملی : اضافه کردن اطلاعات به پایگاه داده MySQL در یک صفحه PHP :

برای اینکه دستور Insert Into اجرا شود باید ان را در یک تابع( ) mysql_query قرار دهیم. همانطور که در بخش های قبل نیز اشاره کردیم تابع ( ) mysql_query برای ارسال یک query یا دستور به یک ارتباط My SQL است. مثال : در مثال زیر نحوه نوشتن و اجرای یک دستور Insert Into در صفحات PHP را در عمل نمایش داده ایم .

< ? php

$My_Connection = mysql_connect ( " localhost " , " developer " , " Est1381 " ) ;

if ( ! $My_Connection )

{

die( ' Could not connect : ' . mysql_error( ) ) ;

}

// در این دستور پایگاه داده مورد نظر را انتخاب کرده ایم

mysql_select_db ( "my_db", $My_Connection );

// با این دستور اطلاعات یک دانشجو را به جدول اضافه کرده ایم

mysql_query("INSERT INTO Student ( Name, Family , Age )

VALUES ( "Ali" , "Rezaee" , 35 ) " ) ;

mysql_close ( $My_Connection ) ;

? >

وارد نمودن اطلاعات رکورد جدید از طریق یک فرم در صفحه :

در مثال قبل اطلاعات رکورد جدیدی که می خواستیم به جدول اضافه کنیم از قبل در کد صفحه تعیین شده بود.ولی در برنامه های کاربردی معمولا طراح در نظر دارد تا اطلاعات از طریق یک فرم ورود داده از کاربر دریافت کرده و سپس انها را به جدول اضافه کند. در مثال زیر یک فرم ساده HTML طراحی کرده ایم که کاربر باید اطلاعات خواسته شده را در ان وارد نماید سپس با کلیک بر روی دکمه فرمان تعیین شده دستورات SQL اجرا شده و اطلاعات از فرم دریافت و سپس به جدول ارسال میشوند.

مثال : در مثال زیر ، یک فرم HTML طراحی کرده ایم که اطلاعاتی را از کاربر دریافت می کند . سپس با استفاده از یک دستور Insert Into ، اطلاعات دریافتی از فرم را به پایگاه داده ارسال می کند . کد فرم HTML دریافت اطلاعات به صورت زیر است :

<html>

<body>

<form action="insert.php" method="post">

Name :

< input type="text" name="Name">

Family :

<input type="text" name="Family">

Age:

<input type="text" name="Age">

<input type="submit">

</form>

</body>

</html>

توضیح کد فرم : هنگامی که کاربر اطلاعات خواسته شده را در فرم HTML وارد کرده ، بایستی بر روی دکمه فرمان submit کلیک نماید . این دکمه فرمان اطلاعات فرم را گرفته و سپس به وسیله متد post به صفحه insert.php ارسال می کند .

صفحه insert.php که کد آن در جدول زیر نمایش داده شده است ، اطلاعات ارسالی از فرم را دریافت می کند . سپس تابع ( ) mysql_query ، دستور Insert Into تعیین شده برای آن را اجرا کرده و اطلاعات را در جدول پایگاه داده وارد می کند :

< ?php

$con = mysql_connect( " localhost " , " developer " , " Est1381 " );

if (!$con)

{

die('Could not connect: ' . mysql_error());

}

mysql_select_db("my_db", $con);

$sql = " INSERT INTO Student ( Name , Family , Age )

VALUES ( ' {$_POST[ Name ] }' , ' {$_POST[ Family] }' , '{$_POST[ Age ]} ' ) " ;

if (!mysql_query($sql,$con))

{

die('Error: ' . mysql_error());

}

echo "1 record added";

mysql_close($con);

? >

  • امتیاز 6
لینک به ارسال

اضافه کردن شرط به جستجو - عبارت Where :

در بخش اموزش دستور Select توضیح دادیم که این دستور برای استخراج و نمایش اطلاعات رکوردهای یک جدول پایگاه داده استفاده میشود . دستور Select اطلاعات فیلدهای تمام رکوردهای جدول را انتخاب و نمایش میدهد . اما گاهی نیاز داریم تا فقط اطلاعات برخی از رکوردها که مقدار یک یا چند فیلد ان مورد نظر ما هستند را نمایش دهیم.به عبارت دیگر میخواهیم خروجی دستور Select را فیلتر نماییم و فقط خروجی های مورد نظر خود را نمایش دهیم.

برای این منظور بوسیله عبارت Where شرط یا شروطی را به دستور Select خود اضافه میکنیم تا اطلاعات خروجی فقط ویژگی های مورد نظر ما را داشته باشند.

برای مثال در جدول اطلاعات دانشجویان میخواهیم اسامی دانشجویانی نمایش داده شوند که رشته تحصیلی انها برابر با software باشد.به عبارت دیگر رکوردهایی از جدول نمایش داده شوند که مقدار فیلد رشته تحصیلی یا major آنها برابر با مقدار software است.این شرط و سایر شرط های مورد نظر خودمان را بوسیله عبارت Where به دستور Select اضافه میکنیم. شکل کلی استفاده از عبارت Where بصورت زیر است :

  < ? php

SELECT column_name(s)

FROM table_name

WHERE column_name operator value

? >

* column_name = نام فیلد مورد نظر

* operator = یک عملگر

* value = مقدار مورد نظر برای شرط

مثال : "SELECT * FROM Student

WHERE Name = ' NESTED' "

به کار بردن عیارت Where در یک صفحه PHP :

همانند سایر دستورات My SQL که در بخش های قبل توضیح دادیم برای اجرای دستورات فوق که عبارت Whereنیز در آن بکار رفته است از تابع ( ) mysql_query استفاده می کنیم. این تابع دستورات My SQLرا در صفحات PHP اجرا می کند . در مثال زیر از جدول پایگاه داده دانشجویان فرضی نام دانشجویانی که مقدار فیلد رشته تحصیلی انها برابر با software است نمایش داده شده اند .

  < ? php

$My_Connection = mysql_connect ( " localhost " , " NESTED " , " Est1381 " ) ;

if ( ! $My_Connection )

{

die( ' Could not connect : ' . mysql_error( ) ) ;

}

// در این دستور پایگاه داده مورد نظر را انتخاب کرده ایم

mysql_select_db ( "my_db", $My_Connection );

// software با این دستور اطلاعات دانشجویانی که رشته تحصیلی آنها

// است را در یک متغیر ذخیره کرده ایم

$ result = mysql_query ( "SELECT * FROM Student WHERE Major = 'Software' " ) ;

// سپس اسامی استخراج شده را با استفاده از یک حلقه نمایش داده ایم

while($row = mysql_fetch_array($result))

{

echo $row [ ' Name ' ] . " " . $row[ ' Family ' ] ;

}

? >

تعیین بیش از یک شرط با عبارت where :

در دستورات My SQL میتوان برای عبارت Where بیش از یک شرط تعیین نمود.برای این منظور شروط مورد نظر را بوسیله عملگرهایی منطقی به هم مرتبط میکنیم . برای مثال در جدول اطلاعات دانشجویان میخواهیم اطلاعات دانشجویانی نمایش داده شوند که رشته تحصیلی انها برابر با software و سال تحصیلی ورودشان 85 است.برای این منظور باید دو شرط را بوسیله یک عملگر & در کنار هم تعریف نماییم.

"SELECT * FROM Student
WHERE Major = ' Software ' & Year = 85 "

  • امتیاز 10
لینک به ارسال
  • Morteza این مورد را قفل کرد موضوع
  • Morteza unpinned this موضوع
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.
×
×
  • اضافه کردن...